onsdag 26 oktober 2011

Elräkningar och annat kul

Jag har sett över mina gamla räkningar nu. Vet inte om det var någon mer som hade elräkning (?!), men jag har i alla fall en snittförbrukning på 77kWh/månad för de senaste sex månaderna. Vad ligger ni på? Ska vi tävla om vem som får lägst för november, december? ;P

Jag vet inte ens om 77/månad är mycket, men jag försöker spara. Ni vet; släcker lampor där jag inte är, aldrig standby, kokar med lock, kokar inte mer vatten än vad som krävs.. Och så vidare. Btw så läste jag om någon förra vintern som tyckte att det var förskräckligt att behöva stänga av saker i rum man inte är i för att de skulle ha råd med räkningen, jag förstår inte varför de ska vara på? Var och en salig på sin tro. Min största energisynd är i alla fall datorn, den är faktiskt nästan alltid på, men jag använder den nästan hela tiden också.

Apropå det, laddaren till datorn drar alltid ström va? Även om datorn är hopslagen..?

För övrigt så kommer nya reparationer ske av flera reaktorer i våra kärnkraftverk under september - december. Någon annan som undrar varför man gör det när det börjar bli kallt? Men då kan vi ju stödja den tyska kolkraften istället, whoopi! Vad har det med fysik att göra? :O

6 kommentarer:

Ulrika sa...

Note: jag bor själv i lägenhet. :P Avgörande, förstås.

Ulrika sa...

Vi kan göra det till en procentuell tävling istället. Då blir det lättare för de som har hög förbrukning nu. Typ som när min far, i sin ungdoms år, började styrketräna och vann första pris i störst tillväxt. Inte så svårt om man är en pinne när man börjar, men svårare att öka lika mycket för de som redan är biffiga. Idag har jag bara använt vattenkokare hittills. Dator på batteri. Nu ska jag kolla hur mycket allting drar också. Hei!

Sofia sa...

Procentuell tävling låter bättre. 77 kr/månad är väldigt lite om man jämför mot min räkning, jag har då sambo, disk- och tvättmaskin, det kostar ;p Ska gå och kika räkningarna på en gång. Jag är på! :)

IngridJ sa...

Jag ställer upp och tävlar. Bor i villa med elvärme så här är elräkningen hög. Jag har just avläst mätaren. Förra november var förbrukningen 2263 kWh. Ska försöka minska den med några procent. Bara det inte blir en kall månad.

Ulrika sa...

Haha, ja kylan ställer till! Så roligt att ni är med. :)

Johanna sa...

Jag vill också vara med ska samla ihop alla gamla elräkningar och kolla min status:)
Jag bor i hyresrätt och har kyl/frys betald och har ingen tvättmaskin hemma så då minskar ju min förbrukning en del.
Vad får man för pris om man vinner ;)?